Εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας (AI)

Τα εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας σάς δίνουν τη δυνατότητα να λαμβάνετε καλύτερες αποφάσεις στο ξενοδοχείο σας. Με την τεχνολογική λύση, θα έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να είστε σίγουροι ότι η στρατηγική που εφαρμόζετε θα λειτουργήσει. Τα εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας αναλύουν ακόμη και τα δεδομένα για να παρουσιάσετε εύπεπτα και ενεργά σημεία.

Εάν ακούσετε τον εαυτό σας να λέει κάποιο από αυτά τα 10 πράγματα, θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από τη χρήση ενός εργαλείου επιχειρηματικής ευφυΐας…

  1. “Δεν έχω ορατότητα ρυθμού”

Πού διατηρείτε όλα τα δεδομένα της τιμής σας; Πόσο γρήγορα μπορείτε να βρείτε σε τι τιμές πωλείτε – σε όλα τα κανάλια κράτησης, συμπεριλαμβανομένου του δικού σας ιστότοπου;

  • “Δεν έχω τον προϋπολογισμό για την τεχνολογία διαχείρισης εσόδων”

Το να μένεις ανταγωνιστικό και κερδοφόρο δεν χρειάζεται να έχει τεράστιο κόστος. Πολλά εργαλεία BI είναι προσιτά και ευέλικτα.

  • “Δεν έχω χρόνο να παρακολουθώ ιστότοπους τρίτων και να ελέγξω την ακρίβεια”

Η μη αυτόματη διαχείριση εσόδων σημαίνει ότι για να έχετε ορατότητα, παρακολουθείτε πολλούς ιστότοπους τρίτων. Αυτό είναι χρονοβόρο και όχι πάντα ακριβές.

  • «Έχω ήδη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα»

Ενώ η τιμολόγηση δεν πρέπει ποτέ να είναι ο μόνος τρόπος για να ξεχωρίσετε τον εαυτό σας από τους ανταγωνιστές σας, με όλα τα πράγματα να είναι ίδια, η τιμή παίζει σημαντικό ρόλο. Και δεν υπάρχει τρόπος να διασφαλίσετε ότι η προσφορά σας είναι πραγματικά ανταγωνιστική χωρίς σαφή ορατότητα σε αυτό που προσφέρουν οι ανταγωνιστές σας.

  • “Δεν έχω πρόσβαση στο σωστό ποσό αναφοράς για την ιδιοκτησία μου”

Η δημιουργία μιας αναφοράς από δεδομένα μη αυτόματης σύνταξης για συγκριτική αξιολόγηση έναντι των ανταγωνιστών σας είναι αρκετά δύσκολη. Μέχρι τη δημιουργία της αναφοράς, τα δεδομένα είναι πιθανό να είναι ξεπερασμένα.

  • “Δεν είμαι σίγουρος πώς να προσαρμόσω τις στρατηγικές τιμολόγησης κατά τις περιόδους αιχμής και εκτός αιχμής”

Πρέπει να γνωρίζετε τι να ορίσετε τις τιμές σας και πότε – ειδικά κατά τις περιόδους αιχμής και εκτός αιχμής. Αλλά χωρίς δεδομένα αγοράς σε πραγματικό χρόνο, η πρόβλεψη της ζήτησης είναι σχεδόν αδύνατη.

  • “Επικεντρώνομαι μόνο στη διασφάλιση της κερδοφορίας του ξενοδοχείου μου”

Πρέπει να διασφαλίσετε ότι η ξενοδοχειακή σας επιχείρηση θα παραμείνει κερδοφόρα και όταν πωλείτε τα προϊόντα του ξενοδοχείου σας, αφήνετε χρήματα στο τραπέζι. Η αγορά κυμαίνεται τόσο συχνά, χωρίς να υπάρχει τρόπος να τα παρακολουθείτε όλα, δεν θα μπορείτε να αντιδράσετε αρκετά γρήγορα.

  • «Θεωρώ ότι η πρόβλεψη είναι δύσκολη και με κάνει να φαίνεται κακό»

Για να μπορέσουμε με ακρίβεια τη ζήτηση, οφείλουμε να εξηγήσετε το σκεπτικό πίσω από τον τρόπο τιμολόγησης του αποθέματός μας.

  • “Δεν έχω το χρόνο να συνεχίσω να μαθαίνω να χρησιμοποιώ νέα συστήματα και τεχνολογία”

Πολλά εργαλεία διαχείρισης τιμών είναι πολύ περίπλοκα για τις ανάγκες του ξενοδοχείου σας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι ποτέ δεν μπορείτε να το κυριαρχήσετε πραγματικά.

  1. «Έχω τόσους πολλούς στόχους για να επιτύχω και χρειάζομαι βοήθεια για την επίτευξή τους»

Μεταξύ πολλών άλλων, έχουμε έναν στόχο ADR, RevPAR και Occupancy για το τρίμηνο που πρέπει να επιτύουμε. Ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους είναι μέσω ακριβούς πρόβλεψης τιμών.

Thomas

Thomas POULIOS is a Laboratory Teaching Staff at the Department of Business Administration of the School of Management and Economics of the University of Thessaly. His teaching experience is related to topics such as e-business, Internet Strategic Presence Planning, International Distribution and Sales Systems in Tourism, e-marketing.
His research interests includes entrepreneurship development, especially onlin, and Internet marketing. He participated in several European programs funded mainly by the European Social Fund (ESF) and national resources. Some of the projects are "Go-Digital Project" (a European project assisted the micro and small companies enter the digital economy and do their first steps on the internet business environment), "Entre - Developing Entrepreneurship in Higher Education" (a project for helping the tertiary education students develop entrepreneurial skills), "Examining the Obstacles of Female Entrepreneurship on the Internet" (research about the female entrepreneurship).
In addition to his academic activities, he also participates as an e-Business Consultant for startup establishment, especially in the field of Tourism. He is founder of hotel channel manager Provider Company.

Previous Post
Next Post
elGreek