Όπως συζητήθηκε, κάθε μεμονωμένη ιδιοκτησία θα έχει μια στρατηγική τιμολόγησης που να ταιριάζει, αλλά υπάρχουν κοινές πρακτικές σε ολόκληρο τον κλάδο που μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε ξενοδοχείο. Συχνά συζητείται η δυναμική τιμολόγηση και θα το παρουσιάσουμε αργότερα. Υπάρχουν όμως πολλά άλλα. Ακολουθεί μια λίστα με τις πιο κοινές στρατηγικές τιμολόγησης που μπορεί να φανεί χρήσιμο από το ξενοδοχείο σας:
1 Ανοιχτή τιμολόγηση
Η ανοιχτή τιμολόγηση καθορίζει την ευελιξία των ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο να καθορίζουν τις τιμές τους σε διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με τις διάφορες αγορές-στόχους και τα κανάλια διανομής που αντιμετωπίζουν. Αυτή η πολυτέλεια επιλογής επιτρέπει στα ξενοδοχεία να προβλέπουν με μεγαλύτερη ακρίβεια. Για παράδειγμα, ένα ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών μπορεί συνήθως να προσελκύσει επισκέπτες που δεν έχουν περιορισμούς στον προϋπολογισμό, αλλά οι κρατήσεις εκτός εποχής θα μειωθούν και το ξενοδοχείο μπορεί να μειώσει τις τιμές για να προσελκύσει ταξιδιώτες που συνήθως δεν θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τη διαμονή. Ενώ η μέση ημερήσια τιμή του ξενοδοχείου θα είναι χαμηλότερη, η πληρότητα θα παραμείνει σταθερή και τα έσοδα θα συνεχίσουν να μετατρέπονται σε κύκλο εργασιών.
2 Τιμολόγηση προστιθέμενης αξίας
Μπορείτε να ορίσετε τις τιμές των δωματίων σας υψηλότερες από τον τοπικό διαγωνισμό, προσφέροντας παράλληλα περισσότερες επιπλέον παροχές στο βασικό πακέτο. Αυτό δίνει την ψευδαίσθηση ότι το ξενοδοχείο προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία που εστιάζει στην αξία και όχι μόνο στις χαμηλές τιμές.
3 Εκπτωτική τιμή
Χρησιμοποιείται σε αργές εποχές για να αυξήσει την πληρότητα μειώνοντας τα βασικά ποσοστά. Τα έσοδα μπορούν να καλυφθούν μέσω άλλων υπηρεσιών στο ξενοδοχείο.
4 Τιμή ανά τμήμα
Προσφέροντας το ίδιο προϊόν σε διαφορετικές τιμές σε διαφορετικούς τύπους πελατών. Π.χ. «οικογενειακό ποσοστό»
5 Διάρκεια της παραμονής
Όταν η ζήτηση υπερτερεί της προσφοράς, μπορεί να βοηθήσει στην εφαρμογή ενός κανόνα όπου οι επισκέπτες είναι «υποχρεωμένοι» να μείνουν έναν ελάχιστο αριθμό ημερών. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ενδέχεται να μην είναι απαραίτητες χαμηλότερες τιμές.
6 Θέση τιμολόγησης
Με βάση τις τιμές σας από τη δύναμη και τη φήμη της μάρκας
7 Τιμολόγηση διείσδυσης
Τοποθετήστε τον εαυτό σας ως το φθηνότερο στην αγορά. Λάβετε υπόψη σας πώς οι ταξιδιώτες θα αντιληφθούν το ξενοδοχείο σας – πρέπει να διατηρήσετε την ευκαιρία να πουλήσετε σε υψηλότερες τιμές.
8 Διαχωρισμός !!!!
Τοποθετώντας το ξενοδοχείο σας από τα πιο ακριβά. Οι ηγέτες των τιμών συχνά επιτυγχάνουν την υψηλότερη κερδοφορία, ωστόσο οι καταναλωτές πρέπει να κατανοήσουν με σαφήνεια τους λόγους που θα πληρώνουν περισσότερα για τη διαμονή στο ξενοδοχείο σας.
Οι περισσότεροι ξενοδόχοι θα συμφωνούσαν ότι ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν είναι να συμβαδίζουν με τους συναδέλφους τους και να παραμένουν στην κορυφή της στρατηγικής τιμολόγησης ξενοδοχείων σε μια υπερ-ανταγωνιστική αγορά. Η ταξιδιωτική βιομηχανία είναι τόσο δυναμική, μέσα σε λίγους μήνες μπορεί να σας δει να πέσετε πίσω από τις τελευταίες τάσεις. Οι αριθμοί που συλλέγετε από τους ανταγωνιστές σας θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την απόδοσή σας καθώς μπορείτε να αυξήσετε τη μέση ημερήσια τιμή (ADR) και τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) συγκρίνοντας τις ελάχιστες / μέγιστες τιμές ζωντανών τιμών με τους ανταγωνιστές σας, με βάση τη διάρκεια διαμονής (LOS). Με νέες καινοτομίες που φαίνονται φαινομενικά κάθε εβδομάδα, είναι δύσκολο για τα ξενοδοχεία να γνωρίζουν πού βρίσκονται ή ποιες λύσεις πρέπει να χρησιμοποιούν για να παραμείνουν σχετικοί και κερδοφόροι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να υπάρχει ένα αεροστεγές σύστημα διαχείρισης εσόδων που να βασίζεται σε πραγματικές, ενημερωμένες πληροφορίες αγοράς. Αυτό είναι εξίσου σημαντικό για τα μικρά ξενοδοχεία και τους ανεξάρτητους, όπως και για τις μεγάλες ομάδες ξενοδοχείων.